Med bare et par minutters kropsbørstning om dagen, kan en tørbørste hjælpe med at holde huden spændstig. Teknikken virker samtidig udrensende på kroppen og forbedrende for blodcirkulationen.

Du har måske fornyligt hørt om tørbørster og kropsbørstningens fordele, men vidste du, at teknikken slet ikke er ny? 

Tørbørstning er en gammel teknik, og den er med god grund blevet mere og mere populær de senere år. Teknikken har været brugt i Indien i tusinder af år og bruges stadig indenfor Ayurveda, hvor man mener, at tørbørstningen virker udrensende for kroppen og huden.

Mange oplever rigtig gode resultater med tørbørstning, blandt andet 

  • øget blodcirkulationen

  • fjernelse af døde hudceller - derfor også en jævnere tan, hvis du solbader

  • reducering af cellulite / appelsinhud

  • fornyelse / opstramning af huden

  • fjernelse af 'jordbærhud' og indgroede hår

  • dybderens af huden

Sådan bruger du din tørbørste 

Brug gerne 5-10 minutter på at børste hele kroppen. Det er lettest at få ind som en del af din rutine, hvis du gør det når du er afklædt og klar til at gå i bad. 

Ayurveda-traditionen anbefaler at du børster i pilenes retning hen mod lymferne, for at hjælpe udrensningsprocessen - se vejledningen her.

Brug din tørbørste i pilenes retning

Børst i retning af lymferne. Hvis du føler det er lettere, kan du børste i cirklende bevægelser. Husk at du ikke skal børste i ansigtet med en almindelig kropsbørste - dertil er hårene for hårde.

Gå i bad efter børstningen og sørg for at fugte huden grundigt med kropsolie eller creme bagefter. Vi anbefaler den lækre Lavender Body Silk fra Bettes Skincare 

Undgå at børste i sår eller på skadet hud, og vær forsigtig hvis du har sensitiv hud. Brug heller ikke børsten i ansigtet, hvor børsterne vil virke for hårde. 

Husl også en god solcreme, hvis du skal solbade. Vi anbefaler en variant uden nanopartikler, som denne fra Amazinc! 

 

Pas godt på din tørbørste

Vask børsten med vand ind imellem, for at fjerne døde hudceller. Læg den til tørre med børsterne nedad, så holder træet bedst.

Udskift din børste, når den er slidt. 

Vi har valgt at have Lundegaardens tørbørste i butikkerne. Det er en skøn og stor kropsbørste af naturligt træ og med børstehår af sisal. Du kan finde børsten her 

 

Her kan du læse mere om tørbørstningens effekt (eksternt link)

Skriv en kommentar

Pga spam-robotter skal alle kommentarer godkendes